Rynkreducering i Göteborg

INJEKTIONSBEHANDLING – MED MUSKELAVSLAPPNANDE LÄKEMEDEL.

Behandlingen utförs av överläkare Lisa Ternström.

Varför Rynkreducering?

I över 20 år har man använt muskelavslappnande som läkemedel inom sjukvården. Den aktiva substansen är ett högt framrenat bakterieprotein. Det är ett rent naturmedel utan modifikationer och används i mycket små mängder vid behandling (miljarddelar av ett milligram). 

Det muskelavslappnande läkemedel injiceras genom små, mycket tunna nålar och verkar lokalt kring injektionsstället genom att blockera nervimpulser till muskler eller körtlar. Behandlingen går fort, ca 10 min och är nästan helt smärtfri. 

De flesta kan återgå till normala aktiviteter. Resultaten syns ofta redan efter ett par dagar och är maximal efter 7-14 dagar håller i sig i upp till 4-6 månader. I den mån biverkningar förekommer, så är det milda eller måttliga. Till exempel kan det tillfälligt uppstå ett tyngd -och stramhetskänsla, ibland tillfällig huvudvärk som sen försvinner.

Områden som rynkreducering lämpar sig särskilt väl är behandling av rynkor mellan ögonen (glabella). Rynkor i pannan samt rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar).

Boka videokonsultation

Pga rådande omständigheter har vi valt att införa gratis videokonsultation om du är intresserad av Fillers, Rynkreducering eller Trådlyft.

Vanliga frågor & svar om rynkreducering

Skulle du fortfarande undra något så tveka inte att skriva till oss i chatten. Lämna kontaktuppgifter så vi kan återkoppla till dig.

”- Inom estetiken används Botox oftast för att släta ut och avlägsnande av ”bekymmersrynkor”, pannrynkor och utslätning av ”kråksparkar” vid ögonen och även dämpa ”cheek-lines”, d.v.s. linjer från kråksparkar som fortsätter ner på kinden. Med korrekt teknik kan även ögonbrynen lyftas, kurveras och formas efter önskemål. Botox kan också användas för att göra näsan smalare, lyfta en sluttande nästipp, reducera läpprynkor, lyfta ”sura” mungipor, dämpa ”gummy smiles” d.v.s. när för mycket tandkött visas vid leende, åtgärda skrynklig ”apelsinskalshaka”, reducera linjen mellan näsvinge och mungipa (”nasolabialfåror”), avlägsna strama band på halsen (”platysmal bands”), ge en uppstramning av käklinjen, s.k. ”Nefertitilyft”, m.m.

Många procedurer ovan görs samtidigt med användning av fillers (”fyllare”) för att få en mer distinkt och långvarig effekt”.

”- Effekten av injektionen kommer inom några dagar, utvecklas gradvis och är maximal efter 7-14 dagar.
Effekten är beroende av given dos och injektionssätt och effekten kvarstår 3-6 månader beroende på vad som behandlas. Något säkert fall av allergi har hittills inte rapporterats. Användningsområdena för Botox blir bara fler och metoder och arbetssätt utvecklas snabbt. För estetiskt bruk säljs Botox även under namnet Vistabel”.

Direkt efter behandlingen syns en liten rodnad som vanligen avtar inom 30 minuter. Själva sticken syns inte men i enstaka fall prickas blodkärl och ett mindre blåmärke kan uppstå, dock inte mer än att det enkelt kan döljas med concealer eller vanlig foundation.
Undvik att gnugga det behandlade området men genom att använda muskulaturen de första 30 minuterna efter behandlingen förbättras resultatet. Undvik kraftfull fysisk träning det första dygnet efter behandlingen.

Undvik inflammationshämmande och blodförtunnande läkemedel samt C-vitamin och Omega-3 7-10 dagar före behandling. Det kan påverka så att blåmärken lättare uppstår”.

Den som är överkänslig mot någon av komponenterna eller som har någon form av hudinfektion på stället. Vi utför inte heller behandling om Du ammar eller är gravid, vilket är generell standard för estetiska procedurer som injektionsbehandlingar.

Alla estetiska injektionsbehandlingar utförs av legitimerad läkare med speciell kompetens inom området”.

Medlemsförmåner

Utvalda kampanjer & rabatter endast för dig som är kund hos oss.

Samla poäng - Få Gratis pengar

Samla poäng på alla köp, poängen omvandlas sedan till värdecheckarsom du kan handla för (typ gratispengar, yey!).

Giltigt i ett år

Alla köp du gör via vår webbshop skickas som presentkort till din email giltigt i ett år. Schysst va?!

1 Kr = 1 Poäng

För varje krona du spenderar i vår webbshop får du ett poäng för.

1000 Poäng = 25 Poäng

När du får upp till 1000 poäng så bjuder vi på 25 poäng extra. Schysst va?!

Extra poäng vid födelsedag

Man skall gotta sig när man fyller år. Vi lägger till 25 poäng extra vid födelsedag.

Lämna recension - få poäng

För varje recension du lämnar i vår shop belönar vi dig med 10 poäng.

Boka tidShoppa nu
sv_SESwedish
sv_SESwedish